Прознание стартира първите специализирани онлайн курсове по български език, история и култура с учители от България, във виртуална класна стая

Езикът е история. Езикът е памет. Той носи силно усещане за принадлежност, понякога по-силно и от гените. Милиони българи се стремят да запазят именно тази ценност в различни точки на света, предавайки на децата си родния български език у дома.

Дали този език може да бъде изучен с неговото богатство и граматически детайли в семейна атмосфера? Дали децата могат да усетят тази принадлежност в чужда езикова среда?

Търсейки отговори на тези и още много въпроси, екипът на първата българска интерактивна уеб платформа Прознание създаде специализирани курсове, с които да подпомогне запазването на българския дух у децата на нашите сънародници зад граница. На база на авторската си методика за дистанционно преподаване, разработена съвместно със Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Прознание стартира първата серия от модули. За момента те обхващат възрастовата група 4-11 години, с амбицията скоро да отговорят на потребностите от учене на майчин език и при по-големите ученици.

Във виртуалната класна стая Прознание, чрез видео-конферентна връзка, опитен учител от България преподава в реално време. За участие в онлайн урока са необходими компютър с интернет връзка, слушалки с микрофон и камера.

Онлайн курсовете на Прознание, предназначени за българчета в чужбина, освен ограмотяване, запознаване с българския език и литературата, историята и културата ни, имат и добавена стойност – възможност за общуване и взаимодействие между връстници от всички точки на света.

Към онлайн курсовете за българчета в чужбина: https://www.proznanie.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5

Прознание е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение – собствена виртуална класна стаяавторска методика за дистанционно преподаване, екип от опитни учителионлайн курсове в реално време, за ученици от предучилищна до 12 клас, по учебното съдържание, както и курсове за българчета в чужбина

За повече информация, влезте на www.proznanie.bg.СПОДЕЛЕТЕ

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin