Вече знаете, че ученето онлайн с преподавател в жива връзка е учене от „най-ново поколение“ и има  своите безспорни предимства – то развива уверени личности, повишава успеха на учениците , дава възможност детето да изпревари учебния материал, да се посвети на хобитата си или да коригира успешно оценките си в училище. Но още по-важното е, че

…интерактивните онлайн уроци са на ваша страна, когато искате да помогнете на ученика да открие и развие индивидуални си заложби и таланти.  

Всяко дете е уникално. А Вие най-добре знаете дали му се удават повече числата или с лекота борави със словото. Ако обаче искате да проверите още веднъж дали (само) това са талантите на Вашия малчуган, Ви предлагаме няколко начина, с които може да отключите и нови, неподозирани възможности. Ето как интерактивните онлайн уроци във виртуална класна стая с учител в жива връзка могат да Ви помогнат по пътя към целта.

Предложете на детето си разнообразни дейности. 

Не е нужно да ограничавате ученика да се занимава единствено с това, в което се чувства комфортно. Насърчавайте го да открива нови хоризонти, докато намери своето призвание. Онлайн уроците с учител в жива връзка са чудесна възможност да експериментира, при това от уюта на домашната среда.

Бъдете близо до света на детето.

Слушайте го внимателно и следете за всички онези малки моменти на вдъхновение, които го връхлитат. Не е задължително темата, която го вълнува, да вълнува и вас. Просто го изслушвайте и проявете интерес към света му.

Окуражавайте усилието, а не резултата.

Често пречката децата да опитват нещо ново е страхът им от провал. Затова поощрявайте всяка проява както на различно мислене, така и ентусиазма му да подражава на хората, които харесва. Онлайн уроците на Прознание са базирани на авторска методика за дистанционно преподаване, която изключително много залага на участието на ученика и стимулира възможността да представи себе си и своите тези.

Не се страхувайте от непоследователността.

Когато детето ви не е намерило своето място и истински талант, напълно нормално е по пътя да се откаже от заниманията, които са го интересували в даден момент. Нека детето завърши годината, срока или курса, за да го възпитате в последователност и отговорност, а после продължете нататък с нещо друго, което чувства като свое.

Оставете инициативата в ръцете на детето.

Вие сте негов ментор и помощник. Можете да правите предположения и да давате насоки, съобразно всичко онова, което чувате и виждате, но детето е човекът, който трябва да открие таланта и страстта си, с помощта на различни активности, и на вас, разбира се. Ако ученикът вече познава новите технологии и откъм тяхната възможност да образоват, доверете му се и го оставете да извлече максимума от знания и умения.СПОДЕЛЕТЕ

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin